Met het programma Coaches aan de top investeert het ministerie van VWS serieus in een betere positie van topcoaches in Nederland. Via dit programma kunnen bonden met ambities hun coaches een fulltime-aanstelling geven en hen de kans bieden om hun vakkennis te ontwikkelen. Door de positie van coaches te verbeteren moet het doel, betere prestaties van topsporters, worden behaald. Dit blijkt uit het programma Coaches aan de top, dat staatssecretaris Clémence Ross (VWS) vandaag in Maarssen presenteerde.

Sportbonden met geselecteerde topsportonderdelen komen in aanmerking voor een financiële bijdrage uit het coachprogramma. Er is in de periode 2007-2010 in totaal
€ 18 miljoen beschikbaar, dat is € 4,5 miljoen per jaar. Er worden meerjarige toezeggingen gedaan aan bonden die topcoaches in dienst hebben. Met ingang van 2007 moeten 75 topcoaches worden ondersteund met middelen uit dit programma. NOC*NSF zal dit programma uitvoeren en ook de selectiecriteria bepalen.

Topcoaches moeten in de gelegenheid worden gesteld zich volledig te concentreren op hun sporters. Door kennis te delen, en hun capaciteiten te verbreden (mentalcoaching, didactiek, leidinggeven) moeten coaches zich kunnen ontwikkelen en zodoende een bijdrage leveren aan de prestaties van sporters.

Coaches aan de top draagt bij aan de ambitie om te behoren tot de beste 10 sportlanden van de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.