Sturing Hoofd Opleidingen PSV

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Edward Sturing loopt binnenkort in trainingspak van PSV. De coach die opstapt bij Vitesse wordt hoofd opleidingen bij de Eindhovense club. De 42-jarige Eerbeker tekende woensdag een tweejarig contract en gaat per 1 juli aan de slag.
Sturing is de opvolger van Joop Brand, die na drie jaar De Herdgang verlaat. Brand en Sturing kennen elkaar omdat zij samenwerkten in de jeugdopleiding van Vitesse. ‘Joop Brand en (coach Ronald, red.) Koeman weten hoe ik werk, ik kijk uit naar een zeer uitdagende functie’, vertelde Sturing op de website van PSV.

‘De verantwoordelijkheid over de jeugdopleiding komt bij mij, terwijl Gerrit van Tilburg een groot organisatorisch deel voor zijn rekening neemt. Ik zal dus heel veel op het veld staan, tussen de spelers. Dat is wat ik graag wil en wat men ook van mij verlangt. Het veldwerk, aan de slag met de jeugdtrainers, spelers beoordelen. Een enorme uitdaging’, lichtte Sturing zijn werkzaamheden toe.

Sturing werkte eerder als hoofd opleidingen bij Vitesse en zat sinds maart 2003 als hoofdcoach op de bank bij de Arnhemse eredivisionist. (Bron: vi.nl)