De warming-up van Argentinie

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De Voetbaltrainer op het WK

Zoals u van De Voetbaltrainer gewend bent, doen wij na een groot eindtoernooi verslag van alle opmerkelijke zaken. We zijn dus ook op het WK in Duitsland aanwezig om weer een interessante Special voor te bereiden. Af en toe zullen we u ook via deze website op de hoogte houden. Ziet u ook een opmerkelijk en interessant detail tijdens de WK? Breng ons op de hoogte via [email protected] .

Nu: de warming-up van Argentinie, die viel op door de gestructureerde en geleide aanpak. Iemand uit de staf van Argentinie gaf namelijk op de seconde nauwkeurig aan wat er allemaal moest gebeuren. Na het gebruikelijke warmlopen, werd vrijwel alles door de ‘basis 10’ in tweetallen gedaan. Oefeningen, die men doorgaans veelal bij de jongste pupillen ziet, volgden elkaar nu snel op. Opgooien en volleyen, een dribbeloefening, opgooien en koppen, een versnellingsloopje. En dat allemaal steeds afgewisseld met een minuut statisch rekken. Een interessant detail, dachten wij. Topspelers als Crespo worden dus niet vrijgelaten om hun eigen warming-up te doen. Wat vindt u hiervan? Reageer via [email protected] .

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw