Engeland: belasting van wisselspelers

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Engeland: belasting van wisselspelers

Een WK-selectie mag uit 20 spelers en 3 keepers bestaan. Dat betekent dat ongeveer de helft van de groep in een wedstrijd niet aan spelen zal toe komen. Wisselspelers mogen dan misschien wel warmlopen, maar van een echte piekbelasting met overload kan geen sprake zijn. Bij Engeland kwamen de niet-gespeelde wisselspelers na afloop van de wedstrijd terug uit de kleedkamer voor een aantal oefeningen. Dit gebeurde onder leiding van een (loop)trainer, zonder bal en zonder de scheenbeschermers. Na wat warmlopen en stretchoefeningen, moesten de spelers op fluitsignaal van de trainer 10 versnellingslopen doen. Die duurde ongeveer 4 seconden per stuk, met een rust van een halve minuut per keer. Daarna volgden weer een aantal stretchoefeningen. Vervolgens waren de spelers vrij om te doen wat ze wilden. Anderen gingen door met stretchen, deden krachtoefeningen of gingen naar binnen.

Het belasten van niet-gespeelde wisselspelers zien we niet veel. Wat vindt u hiervan? Een goed idee om de niet-gespeelde wissels toch georganiseerd te belasten na afloop van een wedstrijd? Reageer op [email protected]