Pim Verbeek neemt de leiding over de nationale ploeg van Zuid-Korea over van Dick Advocaat. Vandaag werd bekend dat hij in Seoul een tweejarig contract heeft getekend, na een aanbod van de bond van het land, dat in 2002 zo succesvol was onder het bewind van Guus Hiddink. De 50-jarige Verbeek zal niet alleen het A-team gaan trainen, maar ook de leiding krijgen over Jong Korea en het Olympisch elftal.

Het nieuws kwam niet echt als een verrassing omdat Dick Advocaat al besloten had na het WK te vertrekken naar Sint Petersburg om daar het plaatselijke Zenit te gaan trainen. „Ik loop hier natuurlijk al een tijdje mee. Ik wist ook dat Dick na het WK zou vertrekken. Bovendien wacht de eerste kwalificatieinterland voor de Azië Cup alweer op 15 augustus. De nieuwe man moet zich dus snel inwerken. Het was vrij logisch dat ze bij mij kwamen aankloppen. Ik heb ook niet lang hoeven nadenken. Ik heb het erg naar mijn zin in Zuid-Korea,” aldus Verbeek tegen het ANP.

Verbeek zal de technische staf van Zuid-Korea gaan vormen met een Amerikaan en een Zuid-Koreaan. (Bron: sporttribune.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.