Albert Stuivenberg treedt per 15  juli in dienst van de KNVB als KNVB Coach jeugdvoetbal. De 35-jarige Barendrechter is de opvolger van Ruud Kaiser, die per 1 juli aan de slag ging bij Chelsea. Stuivenberg wordt coach van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar en assistent-coach van Ruud Dokter bij Onder 16. In zijn functie coördineert hij ook scoutingactiviteiten bij de jeugdteams van betaaldvoetbalorganisaties en levert hij onder andere bijdragen aan de opleidingen van de KNVB Academie. 

Als speler doorliep hij de jeugdopleiding van Feyenoord. Tijdens die periode speelde hij elf jeugdinterlands. Gedurende zijn studie aan het CIOS in Overveen was hij contractspeler bij HFC Haarlem en Telstar. Wegens een knieblessure werd hij in 1989 afgekeurd voor betaald voetbal. Stuivenberg behaalde in 1991 zijn CIOS-diploma. In 2002 legde hij met goed gevolg de cursus Coach Betaald Voetbal af.

Stuivenberg werkt sinds 1991 als trainer-coach in het jeugdvoetbal. Bij Feyenoord vervulde hij 13 jaar verschillende functies binnen de jeugdopleiding, waaraan hij drie jaar leiding gaf. Tussentijds was hij een jaar hoofd jeugdopleiding bij RWD Molenbeek.De laatste twee jaar was Stuivenberg werkzaam als jeugdcoach bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Enige tijd geleden berichtten we op het onderdeel Trainerstaal van de site van De Voetbaltrainer nog over de werkzaamheden van Albert Stuivenberg bij Jazira, waaraan nu dus een einde is gekomen: Trainen in de Emiraten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.