Ruud Hesp (40) treedt met ingang van het seizoen 2006/’07 als keeperstrainer toe tot de technische staf van het Nederlands elftal. In aanloop naar de oefeninterland Ierland – Nederland (16 augustus, Dublin) gaat Hesp voor het eerst met de doelmannen van Oranje aan de slag. Zijn verbintenis met de KNVB loopt tot en met het Europees kampioenschap 2008. Hij volgt Stanley Menzo op, die vorige week liet weten met de werkzaamheden bij Oranje te stoppen, in verband met zijn aanstelling als trainer bij FC Volendam.

Hesp combineert zijn taken bij de voetbalbond met zijn baan bij Roda JC, waar hij sinds 2005 werkzaam is. In Kerkrade is hij onder meer keeperstrainer en teammanager van het eerste elftal. De in Bussum geboren ex-doelman van Roda JC, Fortuna Sittard en Barcelona, speelde bijna vijfhonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Met Roda JC won de goalie in het seizoen 1996/’97 de nationale beker, terwijl hij met Barcelona een seizoen later de Europese supercup, de landstitel en de Spaanse beker pakte. Een jaar later werd Hesp opnieuw landskampioen met de Catalaanse club. Onder meer tijdens het EK ’96 en het WK ’98 maakte Hesp als reservekeeper deel uit van de Oranjeselectie, maar kwam ook toen niet tot speelminuten in de nationale ploeg. In de zomer van 2000 keerde hij vervolgens terug naar Fortuna Sittard, om in het voorjaar van 2002 zijn actieve carrière te beeïndigen bij de Limburgse club.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.