Leo Beenhakker zet zijn carrière voort als bondscoach, nu van Polen. De 63-jarige Nederlandse oefenmeester, die Trinidad en Tobago naar de eindronde van het wereldkampioenschap loodste, is dinsdagmiddag in Warschau voorgesteld als opvolger van Pawel Janas bij de Poolse voetbalbond PZPN.

Beenhakker, wiens salaris voor een deel zal worden betaald door een sponsor, zou officieel op 1 september pas beginnen aan zijn nieuwe baan, maar wil zo snel mogelijk aan de slag. Hij heeft zich ten doel gesteld de Poolse selectie naar de beslissende fase van het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland te brengen.

Ingewikkelde route
Dat zal geen gemakkelijke klus zijn. Polen treft in de kwalificatiegroep A België, Portugal, Servië, Armenië, Finland, Azerbeidzjan en Kazachstan. “Het is een lange en ingewikkelde route”, reageerde Beenhakker dinsdag op de groepsindeling. “Ik vind het een enorme eer en uitdaging deze klus te mogen doen. Bij het zoeken van een nieuwe baan was een argument voor mij om dicht bij Nederland te blijven. Ik heb de laatste drie jaar aan de andere kant van de wereld gezeten, dat wilde ik niet meer.”
Michal Listkiewicz, de voorzitter van de PZPN, zei een gelukkig man te zijn omdat het gelukt is “een van de bekendste trainers van de wereld” te contracteren. Met Beenhakker, die de eerste buitenlandse bondscoach is van de Polen, opent de bond een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dat Beenhakker het Poolse voetbal een kwaliteitsimpuls zal geven”, aldus Listkiewicz.

EK 2008
Beenhakker begint direct met als Pools bondscoach. “Ik heb een hoop werk te doen”, aldus Don Leo. “Eerst zal ik zo snel mogelijk de juiste mensen om me heen verzamelen. Ook wil ik de spelers leren kennen. Wat ik van deze spelers gezien heb, was vrij goed. Ik ben ervan overtuigd dat we op tijd klaar zijn voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd.” (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.