Edwin de Wijs is aangesteld als hoofd jeugdopleiding van RKC WAALWIJK. De Wijs was eerder actief als voetballer voor RKC en de laatste twee seizoenen als jeugdtrainer. Na het vertrek van Leon Hutten is RKC WAALWIJK verheugd op korte termijn de functie passend te hebben ingevuld met deze oud RKC’er.
RKC WAALWIJK heeft er bewust voor gekozen de vacature in te vullen met iemand die het reilen en zeilen binnen de club kent en nauw bij de jeugd betrokken is. In De Wijs heeft RKC WAALWIJK iemand gevonden met een duidelijke visie over de toekomst van de opleiding, die goed past bij de doelstellingen en visie van de club.

De Wijs speelde als aanvaller 14 seizoenen betaald voetbal. Voor RKC, NEC, De Graafschap, KV Kortrijk en Top Oss speelde hij in totaal 350 wedstrijden. In 2002 beëindigde hij zijn voetbalcarrière bij Top Oss.
Bij de KNVB in Zeist behaalde hij zijn diploma’s trainer/coach 3 en trainer/coach 2, waarna hij in 2004 bij RKC WAALWIJK als jeugdtrainer aan de slag is gegaan. Na een seizoen de E1 onder zijn hoede te hebben gehad, werd hij vorig jaar met de D2 overtuigend kampioen van de hoofdklasse.
Dit seizoen staat De Wijs voor een nieuwe uitdaging. Als hoofd jeugdopleiding is hij verantwoordelijk voor de complete gang van zaken binnen de jeugdafdeling. Zowel voor het verhogen van de kwaliteit van de opleiding als het begeleiden van talenten naar de top. Daarnaast zal De Wijs de coördinatie van de techniektrainingen voor zowel de jeugd- als de seniorenteams voor zijn rekening nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.