KNVB start opleiding masterclass management

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De KNVB Academie startte op donderdag 7 september met de eerste cursusdag van de Masterclass management betaald voetbal. Deze masterclass wordt gegeven door de KNVB Academie, in opdracht van de KNVB, ECV en CED en is bestemd voor managers in het betaalde voetbal of aan het betaald voetbal gelieerde organisaties.

In de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: Strategie en beleid, voetbalmarketing, sponsors en media, management en leiding geven, publieks- en servicebeleid en financiën en licentiezaken. De totale studiebelasting van de cursus is 160 uur, verdeeld over zes centrale en vijf regionale bijeenkomsten van september 2006 tot april 2007.

Cursusleider
Henk van de Wetering, manager van de KNVB Academie, is cursusleider. De twee kerndocenten van de Masterclass zijn Hans Schreudering en Berend Rubingh. Schreudering was ondermeer directeur van Vitesse en is mede-eigenaar / directeur van Support for Sports. Rubingh is directeur en senior adviseur van het Consultancybureau Manage to Manage. Naast de vaste docenten is er bij de verschillende onderwerpen sprake van inbreng van ervaringsdeskundigen uit het betaalde voetbal, zoals Arie van Eijden, Alex Tielbeke en directeuren van BVO’s die door de cursusgroep bezocht zullen worden.

De volgende managers nemen deel aan de eerste Masterclass management: Mohammed Allach (VVV-Venlo), Toon Beijer (Telstar), Mario Captein (Helmond Sport), Hans van den Dungen (NAC), Jacinta Gelissen-Goddery (Roda JC), Jan van Halst (FC Twente), Ben Bolman (FC Den Bosch), Fred van der Hoorn (FC Den Bosch), Jan Korte (Veendam), Ron Kruis (RBC), Manfred Laros (Sparta), Frank Molkenboer (Willem II), Peter Spit (FC Twente), Henry van der Vegt (RKC), Diederik Meijntjes (FC Utrecht). (Bron: knvb.nl)