Anton Janssen (43) is vanaf aanstaande maandag de nieuwe trainer van Jong PSV. Hij volgt Ernest Faber op, die heeft besloten om te stoppen als coach van het tweede elftal. Vrijdag is de laatste werkdag van Faber op De Herdgang.
 
Vierjarig contract
Janssen tekent in Eindhoven een vierjarig contract. Hij speelde slechts anderhalf seizoen bij PSV, maar maakte in die periode wel het grootste succes uit de geschiedenis van de club mee: het winnen van de Europa Cup I in 1988. Janssen nam de achteraf zo belangrijke zesde strafschop in de finale tegen Benfica. Hij is afkomstig van de jeugdopleiding van N.E.C., waar hij de A1 trainde en als speler de helft van zijn ruim achttien seizoenen durende loopbaan voetbalde. ‘N.E.C. betreurt het vertrek van de oud-speler, maar wil zijn sportieve ontwikkeling op trainersgebied niet verstoren. Voor de nu ontstane vacature bij N.E.C. A1 zal zo spoedig mogelijk invulling gezocht worden’, meldt de Nijmeegse club in een verklaring op haar website. Janssen speelde voor N.E.C. in de periode 1982-1986 en 1994-2000. Hij is in bezit van Oefenmeester 1.

Ernest Faber
Jong PSV staat momenteel onderaan in de Beloftencompetitie, nadat de eerste drie duels werden verloren. Gisteravond nog was Feyenoord met 2-1 te sterk op De Herdgang. Vorig seizoen kende Jong PSV ook een matig jaar, toen pas in de slotfase van de competitie het lijfsbehoud definitief werd veiliggesteld. PSV en Faber gaan deze week na goed overleg uit elkaar. De oud-speler speelde van 1992 tot 2002 voor de rood-witten, opgegroeid in Strijp onder de rook van het stadion. Hij was een meedogenloze stopper die ook het Nederlands elftal haalde. Hij speelde 151 competitiewedstrijden en scoorde daarin zes doelpunten. Met zijn aanstelling als trainer van Jong PSV haalde PSV opnieuw een échte clubman aan boord, maar de samenwerking heeft dus slechts een jaar geduurd. (Bron: psv.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.