Ron Jans begint in het Noorden langzaam uit te groeien tot de nieuwe Foppe de Haan. De Haan was het boegbeeld van sc Heerenveen en leek niet meer weg te denken bij de Friese club. Dit is inmiddels ook het geval bij Jans, die voor één seizoen heeft bijgetekend bij FC Groningen. Hij is momenteel al bezig aan het vijfde seizoen in de Euroborg.

Na Foeke Booy (FC Utrecht) is hij de langst zittende trainer in de Eredivisie. In oktober 2002 nam hij het roer over van Dwight Lodeweges. Jans was op dat moment assistent bij FC Emmen. Morgen staat hij voor de 153e maal langs de lijn bij Groningen, dat is na Theo Verlangen (271) en Hans Westerhof (236) het meeste aantal duels.

Dat Jans maar voor één jaar bijtekent is een bewust keus, zo laat de oefenmeester in het persbericht van de Groningers weten. “Ik heb het prima naar mijn zin bij de club en we kijken gewoon per jaar of we met elkaar verder willen. Ik heb niet het gevoel dat mijn werk bij FC Groningen er al op zit. Een langdurig contract bindt beide partijen echter ook op momenten dat het misschien niet meer gewenst is. Nu is de periode dat we aan elkaar contractueel verbonden zijn te overzien en dat vind ik prima. Ik blijf vol ambitie meewerken aan het verder uitbouwen van de club.” (Bron: sporttribune.nl)

In De Voetbaltrainer 140 een uitgebreid hoofdartikel met Ron Jans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.