Voetballen tijdens schooltijd

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Op 11 oktober zal Vera Pauw bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal het startschot geven voor een nieuwe voetbalklas voor talentvolle jongens en meisjes van het Rölingcollege te Groningen. De nieuwe voetbalklas, bestaande uit 10 jongens en maar liefst 22 meisjes, geeft deze talenten de mogelijkheid binnen schooltijd extra te trainen onder leiding van KNVB regiocoach Jan ten Caat en jeugdcoach van FC Groningen Christiaan Gerssinga. Het is de bedoeling het talent van de leerling centraal te stellen zodat zowel op onderwijs als op sportgebied het individueel hoogst haalbare niveau behaald kan worden.

“Een voetbalklas is belangrijk voor talentherkenning en –ontwikkeling.” zegt Maria van Kortenhof verantwoordelijk voor voetbalontwikkeling bij de KNVB en coach van het nationale meisjesvoetbalelftal onder 15 jaar. “We zijn dan ook heel blij met dit nieuwe samenwerkingsverband met het Rölingcollege”

De opening op Sportpark Kardinge in Groningen zal om 10.00 uur beginnen met een demonstratie training met speelsters van het Nederlands vrouwenelftal en Tom Hiariej en Shkodran Metaj, jeugdinternationals van FC Groningen. Om 11.00 uur zal het samenwerkingsovereenkomst getekend worden door Vera Pauw en rector van het Rölingcollege, mevr. De Graaff.