De Duitse profclubs 1.FC Nürnberg en VfL Wolfsburg trainen binnenkort op kunstgras van Desso DLW. Voor beide clubs is het de eerste kennismaking met kunstgras op het hoogste niveau. 1.FC Nürnberg, de club uit Beieren die tijdens het afgelopen WK één van de gastheren was, koos kunstgras voor haar trainingscentrum. De club staat op dit moment tweede in de Bundesliga.

Dankzij de Desso-kunstgrasmat kan 1.FC Nürnberg altijd trainen, ongeacht de weersomstandigheden. Het kunstgrasveld kan bovendien onbeperkt intensief bespeeld worden. Zo worden ook de overige natuurgrasvelden minder belast en blijven ook deze velden in optimale conditie.

De keuze van VfL Wolfsburg voor kunstgras maakt onderdeel uit van een ambitieus jeugdopleidingsplan. Het project, dat onder meer de bouw van een jeugdopleidingscentrum met internaat omvat, moet de toekomst van de club op topniveau verzekeren. Bij het opleiden van jonge spelers tot profvoetballers, is het aanleren van een goede voetbaltechniek cruciaal. Dit kan alleen op velden die in perfecte conditie verkeren. Het kunstgrasveld van Desso DLW zal daarbij een belangrijke rol spelen. Dankzij nieuwe vezeltechnologie blijven de speleigenschappen zoals balrol, balstuit en grip, op het gehele veld identiek, ook na jarenlange bespeling.

De installatie van het veld bij 1.FC Nürnberg werd onlangs voltooid, VfL Wolfsburg traint vanaf november op haar Desso-veld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.