Foppe de Haan zit in zijn maag met de manier waarop Henk ten Cate zich bemoeit met zijn selectiebeleid. De bondscoach van Jong Oranje meent dat de trainer van Ajax hem ‘in een geweldige spagaat brengt’.
Ten Cate meent dat een aantal jonge Ajacieden hard toe is aan rust. Hij gaat zelfs zo ver dat hij hoopt dat die spelers bedanken voor Jong Oranje, omdat ze anders over de kling worden gejaagd. Met de drukke agenda en seizoenen achtereen zonder vakantie, worden de talenten ‘vermoord’ volgens Ten Cate.

De Haan wil het niet direct hoog spelen maar vertelde het ANP wel dat hij zo nodig op zijn strepen gaat staan en spelers opeist. ‘Komen ze dan nog niet, heeft de club een probleem. Maar ik vertrouw erop dat het zo ver niet zal komen’, aldus De Haan.

‘Ik ga op korte termijn met Henk praten. Hij had dit niet moeten roepen. Hiermee brengt hij mij in een geweldige spagaat. Want als ik spelers van Ajax ga sparen, maar van andere clubs niet, krijg ik weer gezeur uit andere hoek.’

De Haan haalde aan dat hij al rekening houdt met de belastbaarheid van zijn spelers. ‘Wat Ten Cate wil, gebeurt overigens al. Met Maduro en Afellay heb ik al eens rekening gehouden. Overleg met de spelers en clubs is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Over blessures of bankzitters wordt altijd gepraat. Dat wil ik Henk ten Cate graag nog eens uitleggen.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.