Nederland kandidaat voor WK 2018

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Nederland zal samen met België en Luxemburg zich in januari 2007 zich kandidaat stellen voor het WK 2018. Dit meldt Alain Courtois, mede-organisator van Euro 2000, tegenover Actua TV. Courtois heeft veel hoop dat de Benelux de organisatie opzich mag nemen. “Spanje schuift Madrid naar voor als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaat meedingen naar de wereldbeker voetbal.” Ook voor de vier andere belangrijke concurrenten (Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Britannië), kan Courtois door gelijkwaardige initiatieven afstrepen, “waardoor de kans van de Benelux alleen maar toeneemt”.

In België komen er nieuwe stadions voor het mogelijke WK. “Zo komt er een nieuw stadion in Brugge en Brussel en waarschijnlijk ook in Antwerpen. In Luik zou het bestaande stadion worden uitgebreid. Henegouwen zou nog een probleem kunnen zijn, maar dat kan eventueel worden opgelost door Genk als reservestadion te gebruiken.”

Inmiddels is Courtois België doorgereist om zijn plannen te tonen bij beleidsverantwoordelijken, politici en bedrijven. Zijn plannen zijn naar eigen zeggen positief onthaald. (Bron: voetbalprimeur.nl)