Ruim vijftig coaches die de Nederlandse topsporters naar successen moeten leiden, krijgen een fulltime betrekking met bijbehorend salaris. Sportkoepel NOCNSF en het ministerie van VWS ontwikkelden het programma ‘Coaches aan de top’, waardoor 52 topsportcoaches fulltime kunnen werken. Woensdag presenteerde technisch directeur Charles van Commenée van NOCNSF in Papendal de eerste 52 namen van coaches, die per 1 januari 2007 zeker zijn van een betaalde baan tot drie maanden na Peking 2008 of, voor de wintersporten, Vancouver 2010. Onder hen onder anderen zwemcoach Jacco Verhaeren, hockeycoaches Marc Lammers en Roelant Oltmans en turncoaches Boris Orlov en Frank Louter.
Het programma wordt gefinancierd door VWS (4,5 miljoen euro per jaar) en NOCNSF (1 miljoen per jaar). Er is plaats voor ongeveer tachtig coaches, er staan er momenteel volgens Van Commenée nog dertien ,,op de drempel”. ,,Binnenkort zijn er 65 coaches aan de top, dus blijft er ruimte over voor instromers.”
Van Commenée brak bij zijn aantreden bij NOCNSF al een lans voor de coaches, die in zijn ogen de zwakke schakel waren in de Nederlandse topsport. Voor sporters was financieel gezorgd, er was in topsportprogramma’s geïnvesteerd, maar de coaches hingen er maar wat bij. ,,Zij hebben de grootste invloed en impact op de prestaties”, aldus Van Commenée. (Bron: ad.nl) 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.