Nieuws uit de hoofdklassen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Harkemase Boys ontslaat trainer Pieter Bijl

Het bestuur van Harkemase Boys heeft besloten om trainer Pieter Bijl per
direct op non-actief te stellen. Het bestuur is tot zijn besluit gekomen na
beraad met spelers en bestuur onderling.

Harkemase Boys is bezig aan een matig seizoen. De ploeg staat op een zevende plaats met negen punten uit zeven wedstrijden. Er werd alleen van de laagvliegers DOS Kampen en Oranje Nassau gewonnen.

Bijl, bezig aan zijn tweede seizoen, is de eerste ontslagen trainer in de hoofdklasse. Vorige week stapte bij VVOG Wieb Rodenhuis uit eigen beweging op.

Gerry Hamstra traint komend seizoen WHC
 
Gerry Hamstra gaat met ingang van het seizoen 2007-2008 aan de slag als hoofdtrainer van WHC. De Groninger is momenteel bezig aan zijn vierde jaar bij sportclub Genemuiden en was daarvoor in dienst bij Drachtster Boys en Achilles 1894.

Met SC Genemuiden behaalde Hamstra aansprekende successen. Hij werd met de club afdelingskampioen, won de disctrictsbeker Noord en de landelijke amateurbeker. Hamstra, die momenteel wordt opgeleid tot coach betaald voetbal, heeft in zijn contract met WHC een clausule laten opnemen dat wanneer een betaald voetbalorganisatie zich voor hem meldt hij tussentijds mag vertrekken.

Hamstra wordt de opvolger van Bert Ebbens, die aan het eind van dit seizoen bij WHC de functie van technisch coördinator gaat bekleden. (Bron: voetbalopzaterdag.com)