NOC*NSF gaat in de avond van 31 oktober een speciale Kieswijzer voor de Sport online brengen. Bezoekers van de site www.sport.nl kunnen hiermee eenvoudig bepalen welke partij het beste bij hun sportvisie past. Erica Terpstra zal samen met Olympisch roeister Femke Dekker de site officieel openen door als eerste de voorkeuren in te vullen.

De start van Kieswijzer Sport is om 20.00 uur en wordt gevolgd door een provinciaal sportdebat in Dutch Water Dreams te Zoetermeer. Dit debat is door Sportservice Zuid-Holland georganiseerd in samenspel met NOC*NSF, waarbij politiek en sport met elkaar in debat gaan. Deelnemers zijn onder meer: Joop Atsma (sportwoordvoerder CDA ), Hans Spekman (Tweede Kamer kandidaat PvdA) en Eric van Heijningen (Gedeputeerde provincie Zuid Holland), Femke Dekkers (Olympisch roeister) en Lucas Bolsius (Wethouder Sport Rotterdam).

Tijdens het sportdebat zullen drie onderwerpen aan de orde komen: Sport & Onderwijs, de rol van de sportvereniging en topsport. In het debat staat de vraag centraal: wat wordt de inzet van de politieke partijen het gebied van sport in het nieuwe regeerakkoord? De sport, vertegenwoordigd door verenigingsbestuurders, (top)sporters en sporttechnisch kader, daagt (landelijke) politici uit om baanbrekende, inspirerende keuzes te maken en deze voor een breed publiek te verdedigen. De uitkomsten van het debat bieden de kiezers houvast bij de verkiezingen.

Lijsttrekkersforum
NOC*NSF organiseert in de aanloop naar de verkiezingen nog diverse andere provinciale sportdebatten in Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Afsluitend is er een forum met lijsttrekkers in de Beurs van Berlage te Amsterdam op 10 november, dat live uitgezonden zal worden op www.tv.sport.nl. (Bron: sport.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.