Trost stapt op bij Lierse SK

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De Nederlandse trainer René Trost is opgestapt bij Lierse SK. Na dit seizoen slechts twee punten uit twaalf wedstrijden te hebben gehaald, is in onderling overleg met het Lierse bestuur besloten uit elkaar te gaan. Voorlopig neemt assistent-trainer Eric van Meir de honneurs waar bij de rode lantaarndrager in de Belgische Eerste Klasse, zo meldt de Belgische teletekst.

De druppel die de emmer deed overlopen, was de 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen het eveneens laag geklasseerde Sint-Truiden. Aanvankelijk steunde het bestuur van Lierse zijn trainer nog, maar uiteindelijk is in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan.

Trost was ruim een jaar werkzaam als hoofdtrainer bij Lierse, waar hij de opvolger was van Paul Put. Voordat de in Kerkrade geboren Trost zijn trainerscarrière in België begon, speelde hij maarliefst zestien seizoenen voor Roda JC en één seizoen voor VVV.  Na zijn actieve voetballoopbaan was Trost van 1998 tot 2005 assistent-trainer bij Roda JC.

Vorig jaar behoedde Trost het kwakkelende Lierse nog maar op net voor degradatie, door in de Belgishe nacompetitie lijfsbehoud veilig te stellen. (Bron: sporttribune.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw