Adrie Koster is niet langer trainer van RKC Waalwijk. De slechte resultaten van de afgelopen weken hebben de 52-jarige oefenmeester de kop gekost. Na de nederlaag tegen Willem II van zaterdag (3-1) zakte RKC naar de laatste plaats in de Eredivisie.
In het kielzog van Koster dient ook diens assistent Ton Verkerk het veld te ruimen. RKC meldt op zijn website dat het ontslag van het technische duo in goed overleg tot stand is gekomen. ‘Niet alleen op basis van de resultaten van dit seizoen, maar op basis van de resultaten van in het gehele jaar 2006 is deze beslissing genomen’, aldus de verklaring van de club.

Koster trad in juli 2005 aan als eindverantwoordelijke in Waalwijk als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Erwin Koeman. In zijn eerste seizoen eindigde Koster met RKC als twaalfde in de Eredivisie en oogstte hij lof voor het avontuurlijke spel dat zijn jonge ploeg op de mat legde.

Dit seizoen zijn de prestaties van RKC beduidend minder. De ploeg won pas één keer, op 15 september van ADO Den Haag (1-0). Daarnaast werd er nog vijf keer gelijk gespeeld. Met de acht punten uit veertien wedstrijden zakte RKC dit weekeinde naar de laatste plaats in de Eredivisie.

RKC was voor Koster de zevende club die hij diende als hoofdcoach. Eerder had hij de eindverantwoording bij Willem II, Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en VVV-Venlo. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.