Bert van Marwijk zal aan het eind van het jaar Borussia Dortmund verlaten. Dat heeft de Nederlandse oefenmeester in Duitse dienst vandaag bekend gemaakt. De trainer heeft in onderling overleg met het bestuur besloten dat het verstandig is aan het eind van dit seizoen de verbintenis die tot 2008 doorliep eerder te ontbinden.

Van Marwijk maakte zijn beslissing na de 1-0 overwinning – doelpunt ex-Feyenoorder Ebi Smolarek – tegen Vfl Wolfsburg kenbaar. “Wij zijn van mening dat we na dit seizoen ieder onze eigen weg moeten gaan”, aldus de coach van Borussia Dortmund tegen de NOS. Bert van Marwijk is sinds 2004 werkzaam bij de Duitse ploeg.

In de Duitse pers wordt als opvolger van de vertrekkende Van Marwijk de coach van Arminia Bielefeld genoemd. Thomas van Heesen presteert momenteel goed met de kleine ploeg. De clubleiding van de Dortmunders gaf echter aan met nog geen enkele kandidaat gesproken te hebben.

Van Marwijk was eerder trainer van Fortuna Sittard en Feyenoord. In Rotterdam haalde hij zijn grootste succes, de UEFA Cup. (Bron: sporttribune.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.