Rob Baan gaat aan de slag in Australië. De Australische voetbalbond (FAA) benoemde hem dinsdag tot technisch directeur.
Vanaf juli 2007 zal hij deze functie fulltime op zich nemen, tot die tijd zal hij ook nog werkzaam zijn als bondscoach van de Australische Olympische ploeg. Hierdoor geeft hij bondscoach Graham Arnold meer ruimte om zich met de nationale selectie voor te bereiden op de strijd om de Azië Cup.

‘We zijn zeer blij dat we in staat zijn geweest ons te verzekeren van de diensten van zo’n gerespecteerde technisch directeur als Robert Baan’, reageerde bondsvoorzitter Frank Lowy via de website van de FAA. Baan zal zich gaan bezig houden met de ontwikkeling van talent en het invoeren van een speelstijl voor de nationale ploegen.

‘Ik ben zeer verheugd dat ik mij bij de bond kan aansluiten op zo’n belangrijk moment tijdens de ontwikkeling van het voetbal’, verklaarde Baan. ‘Ik denk dat de rol die de FAA heeft gecreëerd mij een kans geeft een positieve invloed te hebben op het toekomstige succes van de Australische spelers en ploegen.’

Baan heeft in het verleden vaker als technisch directeur gewerkt, zoals bij Feyenoord en Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens zijn meest recente job was hij bij de KNVB in dienst als technisch adviseur van de jeugdselecties. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.