Adriaanse voor onbepaalde tijd naar Metalurg

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De boodschap van Metalurg Donetsk dat alles rond was heette ‘voorbarig’. Maar inmiddels is aan de eisen van Co Adriaanse voldaan en kan de Amsterdammer na een maandje vakantie aan de slag.
Adriaanse wilde van Metalurg nog garanties en duidelijkheid over zijn assistenten voor de samenwerking kon worden bezegeld met handtekeningen. De Oekraïense club voldeed aan deze eisen. Jan Olde Riekerink en Chris Kronshorst vertrekken in het kielzog van Adriaanse naar Oekraïne.

Hoewel het contract een begindatum heeft van 1 december, gaat Adriaanse pas in 2007 echt aan de slag in Oekraïne. Op 10 januari begint de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Tot die tijd gaat de Amsterdammer genieten van vakantie. Beide partijen hebben in een gentlemens agreement afgesproken van elkaar af te kunnen als een partij dat zou willen.

Hoewel zijn positie nog niet duidelijk is, kijkt de huidige assistent Jos Daerden uit naar de samenwerking met Adriaanse. ‘Dit kan alleen maar een verrijking zijn.’ De Belgische oud-international was al een week op de hoogte van de gesprekken tussen Metalurg en Adriaanse, die ook te rade ging bij Daerden. ‘Hij vroeg me om informatie over de spelersgroep.’

Het dienstverband van Adriaanse in Oekraïne is mede het resultaat van het UEFA Cup-avontuur van AZ van twee jaar geleden. Als coach van de Alkmaarders maakte hij al kennis met Metalurg. ‘Hij was met AZ op bezoek bij Shakhtar Donetsk en heeft hij het complex van Metalurg bezocht. Hij was net als ik onder de indruk van de optimale omstandigheden’, aldus Daerden.

Adriaanse neemt de plaats in van Angel Alonso Herrera, die vorige week vanwege teleurstellende resultaten aan de kant is geschoven. Vooral het feit dat Metalurg in de schaduw staat van stadsgenoot Shakhtar Donetsk is reden voor een nieuwe coach. Op 10 januari start Metalurg de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, maar Adriaanse is volgens de club per direct gestart met zijn werkzaamheden.

Sinds zijn verrassende vertrek bij FC Porto in de voorbereiding op dit seizoen is Adriaanse in verband gebracht met verschillende clubs. Maar die belangstelling was nooit concreet genoeg. Adriaanse is bovendien nog verwikkeld in een financieel conflict met FC Porto. De Amsterdamse coach heeft naar verluidt nog de premie voor de titel en de beker tegoed. (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw