De oefenmeester is met de Brabanders akkoord over een contract voor 2,5 jaar. Wellicht zit hij zondag tijdens de wedstrijd tegen NEC al op de bank bij zijn nieuwe ploeg. De Waalwijkers en Wotte zijn daarvoor echter afhankelijk van de medewerking van het Egyptische Ismaelia, de huidige werkgever van de Voorburger. Gisteren zat Wotte met de koploper van het Afrikaanse land om de tafel om zijn doorlopende verbintenis vroegtijdig te ontbinden.

Het eerste contact tussen het kamp-Wotte en RKC gaat terug naar de dag na het ontslag van Adrie Koster. Het verkenningsgesprek tussen de Waalwijkse clubleiding en Wotte’s zaakwaarnemer Frank Schouten verliep dusdanig positief dat directeur Henry van der Vegt en voorzitter Ad Passier al snel naar Egypte afreisde om Wotte op te zoeken. Het gezelschap verbleef vier dagen in het Noord-Afrikaanse land. Op de laatste dag van het bezoek meldde RKC niet meer verder te kijken naar andere kandidaten, maar definitief voor Wotte te kiezen. Op die dag is ook overeenstemming bereikt over de inhoud van het contract.

Enige voorwaarde voor de indiensttreding van Wotte was wel dat de oefenmeester met Ismaelia een vroegtijdig vertrek overeen zou komen. De coach had in zijn tot de zomer van 2007 doorlopende contract de mogelijkheid laten opnemen om al op 1 januari op te stappen. Van die optie kon echter alleen gebruik worden gemaakt indien hij met heimwee kampte. Op die afspraak beroept hij zich nu.

Hoewel Wotte contractueel minimaal tot 1 januari aan Ismaelia verbonden is, hoopt RKC op een nog eerdere komst. Daarover praatte Wotte gisteren met de Afrikanen. Indien de Egyptische club toestemming geeft voor een onmiddellijk vertrek dan zit Wotte zondag tegen NEC al bij RKC op de bank. In elk ander geval moeten de Brabanders wachten tot het nieuwe jaar.

De interim-trainers Adrie Bogers en Raymond Vissers zijn gistermorgen door Van der Vegt op de hoogte gesteld van de aanstaande komst van Wotte. Het tweetal zal onder de nieuwe hoofdtrainer betrokken blijven bij het eerste elftal; Bogers als assistent en Vissers als keeperstrainer. Vissers was ook onder Koster in die functie aan het eerste elftal verbonden.

In Mark Wotte heeft RKC een trainer gevonden die volledig voldoet aan het opgestelde profiel. De Brabanders wilden iemand die in de top heeft gewerkt, veel ervaring als trainer heeft én bovendien soms keihard is. (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.