Wat zich al langer aankondigde is nu ook gebeurd: trainer Bert van Marwijk en Borussia Dortmund gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar.
Van Marwijk zat zondag voor het laatst op de bank bij Dortmund. Een dag na de nederlaag tegen Bayer Leverkusen kreeg de Nederlandse coach te horen dat er voor hem geen plaats meer is bij Borussia.

Het ontslag komt niet als een verrassing. Sinds duidelijk is geworden dat beide partijen ondanks een doorlopend contract komende zomer al uit elkaar zouden gaan, lag Van Marwijk flink in de clinch met directeur Hans-Joachim Watzke. Beiden lieten er geen misverstand over bestaan dat ze elkaar niet mochten.

‘Als je mijn carrière bekijkt, weet je dat ik in de tweede seizoenshelft altijd beter resultaten boek. Dat kan geen toeval zijn’, sprak Van Marwijk zondag nog. De kans dat te bewijzen krijgt hij niet bij Dortmund.

Een opvolger is nog niet gevonden. Ottmar Hitzfeld gaat niet als tijdelijk vervanger aan de slag in Dortmund. ‘Na rijp beraad heb ik Watzke medegedeeld dat ik als tv-analist verder ga en niet beschikbaar ben voor Dortmund.’

Van Marwijk maakte in 2004 zijn entree in het Westfalen Stadion. Ondanks enorme financiële problemen leek de voormalig coach van Feyenoord de zaken aardig op de rails te krijgen. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.