AZ wil landelijk opleidingscentrum realiseren

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

AZ, de club uit Alkmaar zit enorm in de lift. Speelde het vorig seizoen nog in de kleine Alkmaarderhout. Het gloednieuwe DSB Stadion is daarvoor in de plaats gekomen, maar het bestuur kijkt verder naar professionalisering van de nummer drie uit de eredivisie. Een landelijk opleidingscentrum moet over twee tot drie jaar gereed zijn.

Deze plannen komen onder andere naar aanleiding van het bezoek aan het jeugdcomplex Murry Park van de Glasgow Rangers anderhalve week geleden door het bestuur van AZ. Zij waren onder de indruk van de faciliteiten van het jeugdcomplex. De plannen van AZ sluiten aan bij het Masterplan Betaald Voetbal van de KNVB, waarin staat beschreven dat de opleidingcentra van de diverse betaald voetbalclubs meer gecentreerd moeten worden op strategische plekken, verspreid over Nederland. AGOVV en Vitesse en FC Twente en Heracles Almelo zijn daar een goed voorbeeld van.

De jeugd van AZ traint op dit moment op sportcomplex ’t Lood in samenwerking met amateurclub Flamingo’s ’64. Momenteel wordt het oude complex verbouwd en gerenoveerd. De komende maanden worden er ervaringen met andere clubs uitgewisseld en worden er een aantal jeugdcomplexen in Nederland en het buitenland bezocht. (Bron: sporttribune.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw