Spakenburgse hoofdklassers willen op kunstgras

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Dat IJsselmeervogels en Spakenburg volgend seizoen op kunstgras gaan spelen, is ondertussen zeker, maar hoeveel velden er deze zomer op De Westmaat worden aangelegd, is nog niet bekend. Dit meldde het lokale nieuwsblad De Bunschoter.
De krant schrijft verder: “De beide clubs kampen al jaren met slechte velden, mede als gevolg van overbespeling. Bij relatief weinig regen worden de velden dikwijls al afgekeurd.” Wethouder Willem Heinen laat weten dat de gemeente Bunschoten momenteel met de clubs allereerst aan het onderzoeken is welke velden het meest geschikt zijn op De Westmaat. Vertegenwoordigers van de gemeente zijn, samen met enkele afgevaardigden van de beide clubs, een kijkje wezen nemen bij de kunstgrasvelden van CJVV (Amersfoort), KNVB (Zeist) en eredivisieclub Heracles (Almelo).
In de gemeentelijke begroting is rekening gehouden met twee velden (iedere club één veld), maar de besturen van de clubs willen vier velden om zo de veldenproblematiek in één keer goed aan te pakken. Duidelijk is in ieder geval al wel dat op de hoofdvelden van IJsselmeervogels en Spakenburg kunstgras komt. In maart doet het college een voorstel aan de gemeenteraad en wordt bekend of beide clubs een extra kunstgrasveld krijgen. (Bron: voetbalopzaterdag.com)