Maaskant en Wesseling vertrekken na dit seizoen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

In de persconferentie na afloop van het duel tegen titelconcurrent De Graafschap nam Robert Maaskant, de oefenmeester van RBC nog even het woord. “Ik heb besloten om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij RBC. Er zijn een aantal zaken voorgevallen waarom ik dit besluit heb genomen, maar hier ga ik verder niet op in. Ik heb zojuist de spelers ingelicht en breng het direct naar buiten. Want ik wil er niet mee blijven lopen.”

De aanwezige pers was verbijsterd, maar vooral het bestuur van de club. Maaskant had inderdaad de spelers geïnformeerd, maar had nog niet de tijd gehad om naar het bestuur te gaan. Direct na afloop van de persconcerentie staken de beleidsbepalers in Roosendaal de koppen bij elkaar. Verdere mededelingen wilden de betrokkenden niet meer doen.

RBC ging als koploper de winterstop in, maar verloor van De Graafschap. Met nog vijftien wedstrijden te gaan hebben ze één punt achterstand op de formatie uit Doetinchem. De 38-jarige Maaskant is bezig aan zijn derde periode bij RBC en zou tevens voor de derde maal kampioen kunnen worden in de Eerste Divisie. In de tussentijd was hij de oefenmeester van Go Ahead Eagles en Willem II.

Wesseling vertrekt bij Cambuur

Roy Wesseling zal aan het eind van dit seizoen tóch Cambuur Leeuwarden verlaten als hoofdcoach. In onderling overleg is besloten het contract niet te verlengen. De club deelde dit zaterdag mee in een persbericht waarin ook respect voor de trainer uitgesproken werd.

Eerder dit seizoen werd Wesseling een ultimatum gesteld van twee duels, maar na een verloren en een gewonnen wedstrijd besloot de club dat hij mocht blijven. Het ultimatum was onderwerp van gesprek in de Friese hoofdstad in oktober, maar nadat Wesseling aan mocht blijven leek de ophef enigszins geluwd.

“Cambuur Leeuwarden is ervan bewust dat de heer Wesseling in de achterliggende periode zijn werkzaamheden veelal onder niet-eenvoudige omstandigheden heeft moeten verrichten. Zij spreekt haar erkentelijkheid uit voor zijn professionele inzet die ook in die periode is betracht”, zo luidt het persbericht. Voor de 42-jarige Wesseling is dit het tweede seizoen bij Cambuur. Daarvoor was hij trainer bij HFC Haarlem. (Bron: sporttribune.nl)