De norm dat een bal bij een blessure van een tegenstander uit het veld moet worden gespeeld, is volgens PSV-trainer Ronald Koeman niet langer gangbaar. Koeman dat zei na afloop van de wedstrijd PSV – Go Ahead Eagles (3-2).
De oefenmeester maakte openbaar dat alle clubs in het betaald voetbal een schrijven hebben gekregen van de KNVB waarin dat kenbaar is gemaakt.
,,De scheidsrechter is voortaan degene die beslist”, aldus Koeman. ,,Ik heb dat de afgelopen week in alle talen aan mijn selectie verteld en we hebben daar ook afspraken over gemaakt. Wij spelen de bal niet meer uit als een tegenstander geblesseerd op de grond ligt. Alleen als het duidelijk is dat een voetballer er écht ernstig aan toe is.”
KNVB
PSV paste de nieuwe regel direct toe in het bekertreffen met Go Ahead Eagles. ,,Daarom geef ik nu aan dat dit het nieuwe beleid is”, aldus Koeman. ,,Als alle clubs zich hieraan houden is er in het vervolg niets meer aan de hand.”
De KNVB bevestigt dat er onlangs een schrijven is uitgegaan naar de clubs. ,,Dat klopt, daarin hebben we nogmaals uitgelegd hoe om te gaan met een blessure van een tegenstander”, aldus een woordvoerder van de bond. ,,Er was onduidelijkheid over. Zeker omdat er voordeel uit de oude situatie te halen was. De tegenpartij kon een blessure simuleren om op die manier een veelbelovende aanval te onderbreken. Daar wilden we duidelijkheid in scheppen. De scheidsrechter is leidend. Hij bepaalt of een duel wel of niet wordt stilgelegd.” (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.