Arie Haan is niet langer bondscoach van Kameroen. De Nederlandse trainer stapte uit eigen beweging op na het minder dan een half jaar te hebben uitgehouden op de bank bij De Ontembare Leeuwen.
‘Ik heb de heer Nang, die algemeen directeur is van de bond, gemaild om mijn beslissing kenbaar te maken de samenwerking met hen op te zeggen’, vertelde Haan aan de Cameroon Tribune.

Het rommelde al langer tussen Haan en de Kameroense voetbalbond (FECAFOOT). De bobo’s beschuldigden hem al ervan spoorloos te zijn gedurende twee maanden en veel te weinig in Kameroen te zijn. Haan ontkende en sprak van een meningsverschil met de minister van Sport, die hem altijd in Kameroen wilde hebben.

‘Ze liegen als de pest door te zeggen dat ik onbereikbaar ben. Ik stuur ze twee tot drie keer per week een e-mail, maar blijkbaar weten ze niet hoe e-mailen precies werkt, want ik krijg steeds geen antwoord.’

Sportief verging het Kameroen goed onder Haan. Het speelde twee kwalificatiewedstrijden voor het eindtoernooi om de Afrika Cup. Van zowel Equatoriaal Guinee als Rwanda won de ploeg met 3-0.

Organisatorisch liep het veel minder soepel. Haan klaagde dat de bond steeds zaken amateuristisch regelde. Zo werd hij niet opgenomen in de delegatie die een Kameroense jeugdploeg bekeek op het Afrikaans kampioenschap en was hij niet blij met Togo als tegenstander voor de oefenwedstrijd op 7 februari. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.