Sparta Rotterdam heeft op technisch gebied een dubbelslag geslagen. Gert Aandewiel wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Kasteelclub en Danny Blind gaat aan de slag als technisch directeur.
Beide aanstellingen lagen in de lijn der verwachting. Aandewiel werd al een tijdje getipt als opvolger van de huidige coach Wiljan Vloet, die bekend maakte aan het eind van het seizoen te zullen vertrekken bij Sparta. Aandewiel deed hetzelfde bij Haarlem waar hij sinds 1 juli 2005 de scepter zwaait.

Aandewiel tekent op het Kasteel een contract voor drie seizoenen. De 37-jarige oefenmeester was in de periode 1997-1999 als speler aan Sparta verbonden. Hij speelde verder betaald voetbal bij FC Volendam en Dordrecht’90. Als trainer begon hij zijn loopbaan bij de amateurs van Quick Boys, om vervolgens aan de slag te gaan bij Haarlem.

Danny Blind is de komende vier jaar de eindverantwoordelijke voor het totale technische beleid bij Sparta. Ook hij is een oud-speler van de club. Blind zat sinds afgelopen zomer zonder club nadat hij diende te vertrekken bij Ajax.

De voornaamste taak van de nieuwe technisch directeur wordt het bewaken van de continuïteit binnen de club. Speerpunten zijn de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding, de uitbouw van de scouting en de uitwerking en versterking van samenwerkingsverbanden. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.