Van Dijk op non-actief bij FC Emmen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De toekomst van Jan van Dijk bij FC Emmen is uiterst onzeker geworden. Na een week van diverse stemmingen, met wisselende uitkomsten, heeft de Drentse club heeft de coach op non-actief gezet.
‘Voorlopig staat Alphons Arts voor de groep’, zegt directeur Henk Eising tegen VI.nl. ‘We nemen geen overhaaste beslissing over de nieuwe trainer.’

Dinsdag hadden Eising, Van Dijk en technisch manager Tom Saintfiet nog gesproken over de ontstane situatie. De conclusie van het ‘goede gesprek’ was volgens Eising dat de geplaagde coach vrijdag tegen MVV ‘gewoon’ op de bank zou plaatsnemen.

Maar die conclusie is nu van tafel geveegd. FC Emmen heeft Van Dijk per direct op non-actief gesteld. ‘Reden voor het op non-actief stellen is het verloren vertrouwen in de trainer door een groot deel van de spelersgroep en het managementteam’, luidt de officiële verklaring van de Drentse club.

Begin deze week kwam naar buiten dat zeventig procent van de selectie geen vertrouwen had in Van Dijk. Een door de coach zelf georkestreerde nieuwe stemming had een andere uitkomst; een meerderheid schaarde zich achter van Dijk. Desondanks moet hij plaatsmaken. (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw