Opnieuw is een trainer van een club uit de Jupiler League vroegtijdig zijn baan verloren. Cambuur Leeuwarden ontdeed zich van Roy Wesseling.
Het ontslag van Wesseling komt niet echt als een verrassing. Vanwege de teleurstellende resultaten zou Cambuur het contract met de coach al niet verlengen. Een onwerkbare situatie heeft nu per direct een einde gemaakt aan het dienstverband.

Wesseling en algemeen directeur Alex Pama konden al geruime tijd niet meer met elkaar door één deur. De relatie verslechterde onlangs nog meer door uitspraken van Wesseling in Voetbal International. ‘Pama is een beginneling die alle beginnersfouten maakt en weinig luistert naar de mensen die al veel langer in de voetballerij rondlopen’, liet Wesseling optekenen.

Het was de bedoeling van de clubleiding om de coach maandag op het stadion op de hoogte te brengen van het besluit hem te ontslaan. Wesseling was echter verhinderd en kreeg daarop telefonisch te horen dat hij op non-actief was gesteld. De selectie staat overigens vierkant achter de ontslagen trainer.

Wesseling was bij Cambuur bezig aan zijn tweede seizoen. Eerder was hij twee seizoenen hoofdcoach van Haarlem. Hij is na Jan van Dijk (FC Emmen), Gerald Vanenburg (Helmond Sport) en Jurrie Koolhof (MVV) de vierde trainer in de Jupiler League die tijdens dit seizoen zijn congé krijgt. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.