Louis van Gaal werd er op de persconferentie voor het UEFA Cup-duel met Newcastle United maar weer eens aan herinnerd: AZ wil het contract met de coach dolgraag openbreken en verlengen. Het zou een soort ‘Hiddink-constructie’ moeten gaan worden. Dit houdt in dat Van Gaal’s droom, een land coachen op het WK 2010 in Zuid-Afrika, werkelijkheid kan worden. PSV deed dit vorig seizoen al door Hiddink zowel als clubcoach te zien werken, terwijl hij ook het nationale elftal van Australië naar het WK in Duitsland leidde.

Van Gaal zelf reageerde ouderwets scherp op de vraag of hij van plan is op korte termijn zijn handtekening onder een nieuw contract te zetten. “Als ik er al over wil praten, is het met AZ en niet met jou”, zo zei de oud-bondscoach met een ironisch lachje op zijn gelaat.

Technisch directeur Marcel Brands is in Het Parool heel wat opener over de situatie omtrent de flamboyante oefenmeester. “Dat we Van Gaal graag zouden willen behouden, staat buiten kijf. Dat hebben we al eerder gezegd en daar hoeven we ook niet geheimzinnig over te doen. Een concreet voorstel ligt er echter niet. In de wandelgangen heb je het er wel eens vluchtig over met elkaar. Maar een nieuwe contractaanbieding bijvoorbeeld is hem helemaal niet gedaan.”

Het huidige contract van Van Gaal loopt na volgend seizoen af. Ondanks de interesse van Bayern München en enkele landen, lijkt hij wel oren te hebben naar een langer verblijf in Alkmaar. Een clausule waarin staat dat hij een land mag coachen op het WK in 2010 zal dit gevoel alleen maar versterken. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.