Haaglandia terug in competitie: trainers niet blij

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Voor Excelsior 20 is de terugkeer van Haaglandia in de competitie een bijzonder negatief gegeven. De Schiedamse hekkensluiter in de zondag-hoofdklasse A is door de rentree van de formatie uit Rijswijk, gisteren door de rechter in Utrecht bepaalt, nog veel dieper in de degradatiezorgen geduwd.
,,We staan nu dus echt stijf onderaan, zegt trainer Cor van Hoeven cynisch. De Maassluise oefenmeester van de debutant op het hoogste niveau weet dat zondag op eigen veld tegen FC Omniworld alleen een overwinning telt. ,,Het is een schande hoe de KNVB heeft gehandeld,’’ vindt Van Hoeven. ,,Ik ben er niet bij geweest toen het mis ging tussen Haaglandia en VUC, maar ik weet wel dat de KNVB er totaal niet in slaagt om excessen op de voetbalvelden aan te pakken. De terugkeer van Haaglandia maakt voor de meeste andere ploegen in de hoofdklasse A qua punten niet eens zoveel uit. Ook voor ons niet, want wij verloren de uitwedstrijd in Rijswijk. Maar in plaats van één club degraderen er nu weer gewoon twee verenigingen rechtstreeks naar de eerste klasse.’’

Van Hoeven is niet verrast dat Haaglandia, dat een bodemprocedure heeft aangespannen tegen de voetbalbond, weer terugkeert in de hoofdklasse A. De KNVB had immers juridisch forse steken laten vallen. De procedurefouten (teveel getuigen gehoord, Haaglandia mocht rapportage ten onrechte niet inzien) bleken de reddingsboei voor de club waar John de Wolf tijdens de winterstop als trainer werd vervangen door het duo Ger Fens en Melbi Raboen. De defintieve uitspraak in de bodemprocedure zal overigens nog maanden op zich laten wachten. Tot die tijd, zo bepaalde de rechter, mag Haaglandia gewoon voetballen. ,,Zo zit ons rechtssysteem in elkaar, zegt Van Hoeven. ,,Het is vervelend voor het verloop van de competitie. Haaglandia moet vijf wedstrijden inhalen en als ik goed ben geïnformeerd moet dat voor 1 april gebeuren. Dat zal een hels karwei worden, want de KNVB kan dat nooit meer allemaal keurig inplannen. Bovendien zullen ook ADO 20 en Hilversum de straf van punten in mindering juridisch aanvechten, dat kondigden ze al aan. En dan speelt nog de kwestie Türkiyemspor, dat een forse belastingschuld moet aflossen. Eerdaags zullen ze met geld over de brug moeten komen, anders krijg je net als Zwart Wit 28 destijds gewoon te horen dat het over is. Het is een zooitje in de hoofdklasse A, dat is duidelijk. (Bron: ad.nl) 

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw