Ajax en Volendam willen samenwerken

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ajax is met FC Volendam in gesprek over een samenwerking op technisch gebied. Beide clubs uit Noord-Holland richten zich in de gesprekken hoofdzakelijk op de jeugdopleiding. ,,Het is vergelijkbaar met de manier waarop we nu met Haarlem samenwerken, maar dan in een andere hoek van de provincie Noord-Holland,’’ aldus technisch directeur Martin van Geel van Ajax.

,,Je moet daarbij denken aan bijvoorbeeld uitwisseling van trainers en jeugdspelers, of samenwerking op het gebied van scouting. Maar we zijn nog in gesprek, rond is het nog niet.’’

Ajax en Volendam deden in 2000 al een poging om een samenwerkingsverband te sluiten. Toen lukte het beide clubs vanwege verschillen op technisch en financieel vlak uiteindelijk niet om tot overeenstemming te komen.

Ajax werkt behalve met HFC Haarlem ook al samen met het Belgische Germinal Beerschot en Ajax Cape Town in Zuid-Afrika.

Het samenwerkingsverband met Haarlem houdt in dat spelers die bij Ajax niet aan spelen toekomen ervaring kunnen opdoen bij de eerste divisionist. Het gaat om spelers die in de tweede selectie van Ajax zitten of daarnaar toe moeten.

Behalve Ajax en Haarlem praten in Noord-Holland ook AZ en Stormvogels Telstar momenteel over samenvoeging van beide jeugdopleidingen. (Bron: ad.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw