Henk Mariman zal in de loop van de maand mei in dienst treden als Hoofd Opleidingen bij Club Brugge. De 36-jarige Oost-Vlaming is nu nog aan de slag bij Germinal Beerschot, waar hij de voorbije drie jaar de Jeugdacademie leidde.
“Wij hebben voor de invulling van deze functie diverse kandidaten uitvoerig gescreend”, aldus Filips Dhondt, General Manager van Club Brugge. “Daaruit is Henk Mariman uiteindelijk als meest geschikte kandidaat weerhouden. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Mariman een topper in zijn vakgebied in huis hebben gehaald. Hij was bij Germinal Beerschot niet voor niets het gezicht van de Jeugdacademie geworden, nadat hij er de fakkel had overgenomen van een autoriteit inzake jeugdopleiding als Urbain Haesaert. Ondanks zijn betrekkelijk jeugdige leeftijd, heeft Henk Mariman al een ruime ervaring opgedaan in de begeleiding van jeugdvoetballers. Hij heeft ons ook kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten om leiding te geven aan een trainersstaf, om een structuur neer te zetten of de bestaande structuur waar nodig aan te passen. We geloven sterk dat zijn specifieke visie op opleiding een meerwaarde zal bieden aan onze reeds goed functionerende jeugdafdeling.” 

Henk Mariman werkte acht seizoenen voor Germinal Beerschot. Voordien was hij trainer van de nationale scholieren bij achtereenvolgens SK Sint-Niklaas (1995-1996) en Sporting Lokeren (1996-1999). Bij Germinal Beerschot oefende hij in 1999-2000 dezelfde functie uit, om vervolgens vanaf zomer 2000 gedurende vier jaar assistent Hoofd Opleidingen te worden onder leiding van Urbain Haesaert. In 2004 volgde hij Haesaert op als Hoofd Opleidingen. Tijdens de afgelopen twee seizoenen won Germinal Beerschot het “Dexia Foot Pass gouden label”, waarmee de jeugdopleiding van het Kiel op hetzelfde hoge niveau als die van Club Brugge werd geklasseerd.

Dat Henk Mariman al op jonge leeftijd in het trainersvak stapte, had te maken met een voortijdig afgebroken spelersloopbaan. De eertijds getalenteerde doelman, die op zijn 17de naar SC Lokeren overstapte, diende door een zware knieblessure zijn droom van een topcarrière al snel op te bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.