HFC Haarlem heeft in de persoon van Jan Zoutman een nieuwe trainer gevonden. Zoutman, momenteel trainer van zondaghoofdklasser Argon, zette zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen, met een optie op een derde seizoen. Na Wesseling en Aandewiel is Zoutman de derde succesvolle amateurtrainer op rij die via Haarlem zijn entree in het betaalde voetbal maakt.

De 37-jarige Zoutman is al geruime tijd trainer bij Argon, waar oud-Haarlem spelers Patrick Lokken Kelvin de Lang, Sergio de Windt en Jeffrey de Jong in het eerste elftal spelen. Op 21-jarige leeftijd koos Zoutman, toen selectiespeler bij de Mijdrechters, voor het trainerschap. Na elf seizoenen waarbij hij de A1 onder zijn hoede had en twee seizoen als trainer van het 2e elftal, werd hij de opvolger van Bart Logchies, vorig seizoen nog assistent-trainer van de roodbroeken, als hoofdtrainer van Argon. Zoutman: “Het eerste seizoen dat ik trainer was, werden we algeheel zondagkampioen. Vorig seizoen werden we tweede achter Turkyemspor. Dit jaar hebben we nog steeds kans op de titel, iedere wedstrijd is een finale”. Het succes van Argon in zijn eerste seizoen leverde hem een ‘Rinus Michels Award’ op, omdat hij door zijn collega’s werd uitgeroepen tot beste trainer bij de amateurs.

Binnenkort zal Zoutman de cursus ‘coach betaald voetbal’ afronden. Momenteel loopt hij stage bij AZ. “Met Haarlem was ik er snel uit. Ik ben geen oud-international met 80 interlands op mijn naam, en zal minder snel een kans krijgen om als trainer in het betaalde voetbal aan de slag te gaan. Bij Haarlem zal ik gaan werken met een jonge en gretige groep. Ik ben zelf, als trainer, ook jong en ambitieus. Het zal niet makkelijk worden om het succes van Gert Aandewiel te continueren, we kunnen geen gearriveerde vedetten halen. We moeten ons gaan presenteren met goed en positief voetbal en geen irreële doelstellingen willen halen. Het zou mooi zijn als we het fantastische werk van Gert voort kunnen zetten”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.