Roda JC hield zich aan zijn woord. Geen Bert van Marwijk, dan Raymond Atteveld. De Limburgse club maakte donderdagochtend bekend dat de Amsterdammer ook volgend seizoen hoofdcoach is.
Roda en Atteveld zijn het eens over een contract tot en met 30 juni 2008, met een optie voor nog een seizoen. Beide partijen hopen ook langer door te gaan met Martin Koopman. De club gaat binnenkort met de assistent in gesprek.

Atteveld nam begin februari op interim-basis de taken over van Huub Stevens, die was vertrokken naar Hamburger SV. Onder Attevelds leiding presteerde Roda heel gemiddeld: twee zeges, vier gelijke spelen en twee nederlagen, zeven doelpunten voor en zeven goals tegen.

Atteveld was niet de belangrijkste kandidaat om komende zomer als trainer verantwoordelijk te zijn voor de selectie van de Eredivisionist. Van Marwijk gold als ‘droomkandidaat’, maar de oud-coach van Borussia Dortmund en Feyenoord haakte afgelopen weekeinde af, omdat hij te weinig mogelijkheden ziet.

‘Van Marwijk was onze droomkandidaat vanwege onder meer zijn staat van dienst als coach’, legde algemeen directeur Huub Narinx eerder deze week uit in Voetbal International. ‘Die heeft Raymond nog niet, maar hij is in onze ogen wel een trainer met ontwikkelingspotentieel.’  (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.