Jan Olde Riekerink wordt per 1 juli aanstaande het nieuwe hoofd jeugdopleiding van Ajax. Olde Riekerink tekent een contract voor onbepaalde tijd en volgt John van den Brom op die vanaf volgend seizoen hoofdtrainer wordt van AGOVV. Als hoofd jeugdopleiding wordt Olde Riekerink verantwoordelijk voor de continuïteit van het beleid op de Toekomst. Binnen dit beleid valt onder andere het aansturen van de technische staf op het jeugdcomplex en het bewaken van de speelstijl.

Jan Olde Riekerink (44) begon zijn loopbaan als trainer bij Ajax. Na een stageperiode bij de A1 trainde hij een aantal jeugdteams, respectievelijk de D1, D2, B2 en A1. In het seizoen 1999-2000 was Olde Riekerink werkzaam als assistent-trainer van Jan Wouters bij de eerste selectie, hierna werd hij hoofdtrainer van Jong Ajax. In zijn eerste jaar als coach van de beloften (2000-2001) werd Jan Olde Riekerink landskampioen met het team. Het seizoen daarna behaalde hij met de beloften zelfs de halve finale van de Nederlandse beker. In mei 2002 werd Olde Riekerink aangesteld als hoofdcoach van de Belgische eersteklasser AA Gent, waarna hij aan het einde van 2003 aan de slag ging als trainer bij Emmen. Jan Olde Riekerink was vorig seizoen actief als assistent-trainer van Co Adriaanse bij FC Porto. Op dit moment werkt Olde Riekerink eveneens samen met Adriaanse als assistent bij Metallurg Donetsk in de Oekraïne.

Ook als speler kijkt Olde Riekerink terug op een lang verleden. Hij debuteerde op zijn twintigste in het betaalde voetbal bij Sparta waar hij vijf seizoenen speelde. In 1990 maakte hij de overstap naar Dordrecht. Jan Olde Riekerink sloot zijn voetbalcarriére als speler af in Velsen, bij Telstar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.