Drie voetbalscholen op komst in Zeeland

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De KNVB district Zuid 1 werkt aan de oprichting van één of meerdere voetbalscholen in Zeeland. Districtmanager Wim Jagt bevestigt dat. Jagt spreekt over een ‘pilot’ die onlangs is opgestart. Vertegenwoordigers van de bond bezoeken momenteel jeugdwedstrijden waar talentjes beneden de elf jaar worden gescout.

Doel op langere termijn is de betere voetballertjes, die er via de scholen ‘uit zullen rollen’ onder te brengen in het Jeugdplan Nederland van de voetbalbond.

Jagt heeft het over drie plaatsen in Zeeland waar voetbalscholen opgestart kunnen worden. Waar dat zal zijn, is nog niet bekend. In de wandelgangen wordt Axel als één van de plaatsen genoemd.

Roy Hendriksen, momenteel nog onder contract bij Helmond Sport, maar volgend seizoen oefenmeester van Zeelandia Middelburg, wordt één van de trainers

Hoewel Jagt niet spreekt over een reactie vanuit de KNVB op het steeds groter wordende aantal commerciële voetbalscholen, is het duidelijk dat de voetbalbond tegenwicht wil bieden. Het is immers algemeen bekend dat de

KNVB niet erg gelukkig is met commerciële voetbalscholen als bijvoorbeeld de JVOZ van de gebroeders De Nooijer en Dolf Roks. Deze school trekt talenten weg bij de verenigingen. “De bond is van mening dat de talenten bij hun clubs horen te blijven”, zegt Jagt.

“De taak van de voetbalscholen en het Jeudplan is een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dat talent.” De pilot zou in augustus/september concreet gestalte moeten krijgen in de vorm van de eerste trainingen. (Bron: bndestem.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw