Ter voorbereiding op het UEFA EK Onder 21, dat van 10 tot en met 23 juni in Arnhem, Groningen, Heerenveen en Nijmegen op het programma staat, speelt Jong Oranje oefeninterlands tegen Marokko en Polen.
Dinsdag 22 mei treedt de ploeg van KNVB-coach Foppe de Haan in het Willem II-stadion aan tegen Marokko. Het aanvangstijdstip voor het duel in Tilburg is 19.30 uur. Jong Oranje speelde tweemaal eerder tegen de Marokkanen; in 1997 en 2000. Beide duels eindigden in een gelijkspel.
Vrijdag 1 juni is Polen de tegenstander. In de Adelaarshorst in Deventer, de thuishaven van Go Ahead Eagles, zal om 20.45 uur worden afgetrapt. Vijf keer eerder kwam Jong Oranje in actie tegen Polen, dat zich overigens niet wist te plaatsen voor het komende UEFA EK Onder 21. De balans: vier nederlagen voor de Nederlandse ploeg en een gelijkspel. De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, was op 16 november 1993. Onder leiding van coach Rinus Israel verloor Jong Oranje het EK-kwalificatieduel met 2-0.
De voorbereiding van Jong Oranje op het UEFA EK Onder 21 start 20 mei. Op deze datum zullen in verband met clubverplichtingen nog niet alle spelers zich melden. Van 20 tot en met 26 mei bivakkeert de formatie van Foppe de Haan in Golden Tulip Victoria in Hoenderloo. Zaterdag 26 mei staat de wedstrijd tegen de Suriprofs op het programma. Plaats van handeling is het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het duel start om 18.00 uur.
Van 28 mei tot en met 2 juni verblijft Jong Oranje in Doorwerth. Drie dagen na afloop van dit trainingskamp – dinsdag 5 juni – verzamelt de ploeg in Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud, standplaats tijdens het UEFA EK Onder 21. De regerend Europees kampioen werkt de trainingen af bij vv Langezwaag.
Zaterdag 10 juni opent Nederland het Europees kampioenschap tegen Israël. Het duel start om 18.15 uur in het Heerenveense Abe Lenstra Stadion. Woensdag 13 juni vormt de Euroborg in Groningen het decor voor de ontmoeting met Portugal. De aftrap is om 20.45 uur. Zaterdag 16 juni wacht in Heerenveen om 20.45 uur het laatste pouleduel met de Belgen. De halve finales staan gepland op 20 juni in Arnhem en Heerenveen. Zaterdag 23 juni wordt de finale gespeeld in de Groningse Euroborg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.