John van den Brom debuteert komend seizoen als hoofdcoach in het betaald voetbal. De veertigjarige oud-international ruilt zijn functie als hoofd opleidingen bij Ajax in voor een plek op de bank bij AGOVV Apeldoorn.
De nummer voorlaatst van de Jupiler League kwam met Van den Brom een contract voor drie jaar overeen. Van den Brom moet wel de cursus coach betaald voetbal met goed gevolg afronden om aan de slag te kunnen.

‘Het is voor het eerst dat AGOVV heeft gekozen voor een langjarige overeenkomst met een trainer’, lichtte technisch directeur Ted van Leeuwen toe op de website van AGOVV. ‘Dat kan niet worden los gezien van de aanloop naar een nieuw stadion.’

‘We willen een vaste speelwijze ontwikkelen en daarvoor is tijd nodig. Dat de keuze op John van den Brom gevallen is, ligt voor de hand. Omdat hij een jaar stage bij ons gelopen heeft, kent hij de club, de spelers en zijn collega-trainers. En hebben we ontdekt dat club en trainer op dezelfde wijze naar voetbal kijken. En dat is essentieel in een meerjarenplan.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.