Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS heeft zaterdag bekend gemaakt waar haar prioriteiten op het gebied van sport voor de komende jaren liggen. De opvolgster van Clemence Ross wil vooral de sportverenigingen versterken. De bewindsvrouw komt daarmee tegemoet aan een wens van sportkoepel NOCNSF. Op het vierde Nederlands congres voor Sportbestuurders zei Bussemaker een deel van de extra gelden die ze beschikbaar heeft daarvoor te willen aanwenden. ,,Mijn streven is dat 10 procent van alle Nederlandse verenigingen een belangrijke rol voor de jeugd en voor de wijk gaat spelen.”
Inspelend op de nota Tijd voor Sport van Ross gaf Bussemaker op Papendal meer speerpunten aan. ,,Er gaat ook extra geld en aandacht naar talentontwikkeling”, verklaarde ze. Ze denkt daarbij aan het verbeteren van de combinatie toptrainingen en onderwijs- en studiefaciliteiten. Ook hieraan verbond ze een getal. ,,Twintig procent meer succesvolle talenten in 2011.”
Ook benadrukte Bussemaker andere ministeries dan de hare in te schakelen voor de ontwikkeling van de sport. Ze wil werken aan het tekort aan vakleerkrachten in het basisonderwijs en het professionaliseren van het kader bij de sportverenigingen. Doelstelling: ,,In 2010 moeten leerlingen op en rond 90 procent van alle scholen dagelijks kunnen sporten en bewegen.” (Bron: ad.nl) 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.