Feyenoord-hoofdcoach Erwin Koeman heeft zijn ontslag ingediend bij de Rotterdamse voetbalclub. Koeman kende een teleurstellend seizoen bij Feyenoord, waarmee hij slechts zevende werd in de Eredivisie. Zijn assistenten Henk Duut en John Metgod nemen de honeurs waar als Feyenoord de play-offs om UEFA Cup-voetbal ingaat.
Koeman gaf tijdens de persconferentie aan dat hij het vertrouwen in de groep had verloren en dat hij de spelersgroep niet meer aan het voetballen zou krijgen voor de play-offs. “Het belangrijkste is mijn gevoel”, vertelde Koeman in De Kuip. “En mijn gevoel geeft aan dat ik niet meer honderd procent gemotiveerd ben om met deze ploeg te kunnen presteren in de play-offs om Europees voetbal. Het zat er een beetje aan te komen, gezien de hele situatie. Ik ben wel trots.”

De 45-jarige ex-international had nog het vertrouwen van het bestuur aan het einde van de competitie, maar dat slonk toen de laatste paar wedstrijden van het seizoen verloren gingen. De verwachte vijfde plaats werd ook niet gehaald. Afgelopen zondag gaf zijn broer PSV-coach Ronald Koeman al aan in het programma Studio Voetbal te verwachten dat Erwin Koeman zou opstappen. (Bron: voetbalcourant.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.