In aanwezigheid van bijna de hele spelersselectie, een tiental jeugdspelers en hun familie werd het nieuwe opleidingscentrum van Standard ingehuldigd. Het nieuwe project kreeg de naam de “Robert-Louis Dreyfus academie”, verwijzend naar de belangrijkste geldschieter. Het budget van het geheel bedraagt 16 miljoen euro. Het Waalse gewest subsidieert 5,5 miljoen euro en de Rouches financieren zelf de overige 65%. “We hebben dit project kunnen realiseren dankzij de uitstekende samenwerking tussen Standard, De Franse gemeenschap, het Waalse Gewest en SLF (société van leasing en financiering)”, benadrukte Michel Daerden, vicepresident van de Waalse regering en minister van budget en sportinfrastructuur.

Bois Saint-Jean
In mei 2004 werd de erfpacht met de Franstalige gemeenschap ondertekend. Een jaar later kreeg het opleidingencentrum de nodige vergunningen om de werken te kunnen starten. De effectieve ingebruikname volgt in september 2007, bij de opening van het nieuwe voetbalseizoen. De infrastructuur werd ingeplant op het domein van Bois Saint-Jean in Luik, naast de Country Hall, op 2 kilometer van Sclessin.

Drie zones
Drie zones verdelen het terrein. Een “jongeren” zone, met twee voetbalvelden op natuurlijk gras, kleedkamers en sanitair, een cafetaria en een bureel. Ook een “pro” zone, met drie grasvelden, kleedkamers, een medische ruimte, burelen, dertig kamers en een ontspanningsruimte. Daarnaast een “gemengd” gedeelte met synthetische velden, een half veld overdekt van de modernste generatie, een onthaal, een perszaal en receptieruimte. Dit alles werd getekend en gebouwd door het architectenbureau “L’Atelier” en de onderneming Wust-Moury. De minister roemde de integratie van het geheel in de openbare ruimte.

Juiste niveau
Het opleidingscentrum zal worden gebruikt door een 200-tal jongeren van “5 tot 18 jaar, verdeeld over 12 ploegen volgens leeftijd”, benadrukte de Italiaanse ex-international Ferriana Ferraguzzi. De voormalige kapiteine van het vrouwenelftal van Standard wordt trainer in het centrum. In haar ogen is de Robert-Louis Dreyfus academie een première voor België. “Uit deze 200 talenten proberen we er één, twee of drie op te leiden voor de hoofdmacht. Standard weet maar al te goed dat zijn toekomst afhangt van de opleiding van jongeren. In het verleden dreven we het niveau van onze trainers, opvoeders en technische staf op, nu zitten we met de juiste infrastructuur volledig op het juiste niveau”, verklaarde voorzitter Reto Stiffler. (Bron: hln.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.