Beenhakker ad-interim bij Feyenoord

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Leo Beenhakker keert tijdelijk terug in De Kuip. De oefenmeester, momenteel ook bondscoach van Polen, gaat Feyenoord leiden tijdens de play-offs voor een plaats in het UEFA Cup-toernooi.
‘Dit is een duty call die ik niet kan weigeren. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat’, reageert Beenhakker op de website van Feyenoord op zijn tijdelijke aanstelling.

Zeven jaar geleden was Beenhakker voor het laatst werkzaam bij Feyenoord. Na een jaar eerder nog met Feyenoord het kampioenschap behaald te hebben, stapte de coach in 2000 op.

Feyenoord kwam bij Beenhakker terecht op basis van een profielschets: een trainer die gedurende zijn carrière heeft aangetoond in korte tijd een ommekeer te kunnen bewerkstelligen en daarnaast de club van binnen en van buiten kent.

De zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe trainer werd noodzakelijk nadat Erwin Koeman donderdag was opgestapt. Aanvankelijk leek het erop dat de assistent-trainers Henk Duut en John Metgod het seizoen zouden afmaken, maar de Rotterdamse clubleiding koos toch voor een ervaren interim-coach. Het is overigens uitgesloten dat Beenhakker na de zomer aanblijft als hoofdtrainer. (Bron: vi.nl)