De KNVB neemt op korte termijn een besluit over een definitieve kandidaatstelling voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018. Algemeen directeur Harry Been gaat op 5 juli met voorzitter Jeu Sprengers op bezoek bij premier Jan Peter Balkenende. “In dat gesprek willen we ons plan voorleggen”, aldus Been dinsdag. “De financiële steun van de overheid is belangrijk in deze.”
Als Balkenende positief reageert, is een definitieve kandidaatstelling van Nederland en België dichtbij. De Belgische voetbalbond stemde al eerder in met het plan en ook de KNVB kent geen twijfels meer. “Formeel moeten we nog een besluit nemen, maar alle tekenen wijzen in de goede richting”, zo liet Been weten.

België
Nederland organiseerde eerder met België het Europees kampioenschap in 2000. Been was toen samen met Alain Courtois toernooidirecteur. “De Belgen vragen steeds aan ons hoe de situatie ervoor staat. Zij zijn veel enthousiaster. De overheid heeft al 500.000 euro toegezegd.
In Antwerpen is door Courtois zelfs al een speciaal kantoor geopend voor het WK. In Nederland is de houding anders. Bij ons vinden sommige politici zelfs dat landen blij moeten zijn dat ze naar Nederland mogen komen. Zo werkt het niet.”

Azië
De FIFA bepaalt in 2011 waar het WK van 2018 gehouden wordt. “We moeten dus redelijk snel zijn met de kandidaatstelling”, aldus Been. “De kans is aanwezig dat Europa in 2018 weer aan de beurt is, hoewel ook Azië met het ingevoerde roulatiesysteem een optie is.” Het WK van 2010 is in Zuid-Afrika, Brazilië is vermoedelijk in 2014 gastheer.
“Engeland heeft zich als enige Europese land al officieel aangemeld voor het WK in 2018”, weet Been. “Nederland en België hebben in 2000 bewezen een toernooi ook prima met z’n tweeën te kunnen doen.”
Onder leiding van Been organiseerde Nederland in 2005 ook het WK voor spelers tot 20 jaar. In juni volgt in de steden Heerenveen, Groningen, Arnhem en Nijmegen het EK onder 21. Ook daarbij is Been toernooidirecteur. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.