Foppe de Haan: Babel moet Alves-video kijken

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Voor Jong Oranje-spits Ryan Babel de komende dagen ’s avonds geen actiefilms of comedy’s. De Ajacied moet van bondscoach Foppe de Haan verplicht naar videobeelden van Heerenveen-spits Afonso Alves kijken. 
Ryan Babel maakt dit seizoen een goede ontwikkeling door bij Ajax én Oranje. ,,Ik probeer me te spiegelen aan Thierry Henry, of Ronaldo in zijn beste jaren. FOTO’S PIM RAS De Haan liet doorschemeren dat Babel kan rekenen op een basisplaats zondag tegen Israël, maar dat er ,,voor de goal nog wel wat mankeert”.
,,Alves is vooral sterk in de beweging voor de goal. Hij is altijd op het goede moment los van de voorstopper”, zei de bondscoach woensdag na de ochtendtraining. ,,Je moet bovendien als spits weten waar de goal staat. Dat moet Babel nog ontwikkelen. Maar daar is eigenlijk nu te weinig tijd voor.”
Ook aan de voorzetten die de spits te verwerken krijgt, schort nog het een en ander. ,,De techniek en de rust, er zit nu nog te veel effect aan. Ze moeten gewoon strak voor de goal”, aldus De Haan, die woensdagochtend in partijvorm trainde met Julian Jenner op de rechtsbuitenpositie en Roy Beerens op links. (Bron: ad.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw